У лікарні від опіків померла вінницька громадська активістка Таїса Гайда

У лікарні внаслідок отриманих важких опіків померла голова громадської організації “Автомайдан Вінниччина” та представниця руху “Чесно” Таїса Гайда.

Про це 30 червня повідомила головна редакторка руху “Чесно” Ірина Федорів та ГО “Автомайдан Вінниччина”.

25 червня у місцевому виданні “20 хвилин” повідомили, що Таїсія Гайда перебувала в одному з опікових центрів Львова, куди її доставили з обласної лікарні імені Пирогова.

Як зазначають у виданні, Гайда отримала опіки близько 70% тіла через займання каністри під час приготування їжі на відкритому вогні на відпочинку в селищі Рибаче, що поблизу селища Літина у Вінницькій області.

Зі Львова гелікоптером Гайду доправили до Польщі для продовження лікування, однак лікарі були безсилі.

Таїсія Гайда була однією з представниць вінницького Євромайдану. Після окупації РФ Криму у 2014 році вона зайнялася волонтерством й опікувалася родинами кримських татар, які приїздили у Вінницю.
У 2016 році Таїса Гайда стала однією з ініціаторів протестів проти тодішнього начальника головного управління Нацполіції Вінниччини Антона Шевцова, якого звинуватила у сепаратизмі та участі в параді до 9 травня в окупованому Криму. У 2023 році українські спецслужби виявили зв’язки Антона Шевцова з ФСБ.

“Вона могла набрати ввечері й розказати про якусь малу громаду Вінниччини і я розуміла, що там вона, як завжди, знайшла діамант. Її матеріали в топах переглядів на сайті “Чесно”… Ці кейси брали провідні ЗМІ країни, це завжди було глибоко. Вона “ламала хребти” корупціонерів”, – згадали про Таїсію Ірина Федорів.

Читайте також:
У Вінниці поставлять виставу за мотивами щоденника загиблого добровольця Євгена Костюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.