“Спали на трупах росіян у їхніх траншеях”: Маркус розповів про ще одну добу штурмів і руху вперед. ВІДЕО

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Магура” Валерій Маркус розповів про ще одну ніч боїв на одному з гарячих відрізків Запорізького напрямку та просування його підрозділу вперед.

Відео він поширив у середу, 28 червня, на сторінці у фейсбуці.

Новинарня” публікує розшифровку звернення військового:

“У нас учора була доба штурмів. Ми просунулися дуже далеко і дуже глибоко. Пішки. Тому дуже втомилися. Зараз відос знімаю із під*рських окопів. Тут зараз купа трупів. Ще, слава Богу, не смердять. Але ми зараз із боями будемо просуватися далі. Вглиб. Очевидно, що це буде не швидко. Бо оборона в них тут дуже щільна, дуже якісно вибудувана.

Тому етап, коли трупи нам тут почнуть смердіти, на жаль, скоріше за все, ми застанемо. Але загалом ці негативні нюанси є ознакою того, що ми успішно робимо свою роботу.

Крайня позиція, яку ми вчора взяли… Там була дуже маленька траншейка – але ми мусили всю ніч провести там, обороняючи її, щоб зараз просуватися далі. Через 5 хвилин збираємося на наступний штурм.

Під*ри про це нічого не знають, ми все зробимо “очень-очень секретно”. Проповземо до них двома групами, і, дасть Бог, застанемо зненацька.

Ми були змушені залишитися на цій позиції на всю ніч. Траншейка вузенька, і вся усипана трупами під*рів. Намагалися якось спати, по черзі, відпочивали. І, власне, ми в буквальному сенсі спали на трупах. такого досвіду я ще не мав, чесно кажучи: безпосередньо спати на трупі. ну, що я вам скажу: зате м’якенько”.

Підкреслимо, що це відео подивився головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний та навіть залишив коментар, маючи на увазі, що Маркус має надягти бронежилет.

Як відомо, 47-а омбр “Магура” діє на Запорізькому напрямку.

Події на Таврійському напрямку. Передісторія

Приблизно 4-5 червня, на тлі очікувань великого наступу, Збройні сили України почали “розвідку боєм” на Токмацькому та загалом Таврійському напрямку. У соцмережах з’явилися фото кількох втрачених бронемашин “Бредлі” і танків “Леопард”. Водночас ішлося про значні втрати російської армії.

11 червня ЗСУ повідомили про звільнення смт Благодатне, а наступного дня – села Сторожеве Волноваського району Донецької області (Великоновосілківська селищна громада, неподалік від адмінмежі із Запорізькою областю), які перебували в окупації з березня 2022 року.
Також у цьому районі, на колишньому Времівському виступі, вже деокуповано села Нескучне та Макарівка.
12 червня з’явилося офіційне підтвердження деокупації 4 червня села Новодарівка, що в Малинівській сільській громаді Пологівського району Запорізької області, поруч з адмінмежею з Донецькою областю, села Левадне далі на південь, а також села Лобкове на напрямку Токмака.
26 червня було оголошено про те, що ЗСУ також визволили село Рівнопіль поруч із Благодатним.

Відтак, за офіційними даними, на Таврійському (Бердянському) напрямку деокуповано вже дев’ять населених пунктів.

Читайте також:
Представник 47-ї бригади Маркус записав звернення про реальне становище на Токмацькому напрямку: спростування щодо втрат

“Залужний ставить лайки в соцмережах і нагадує вазу з камінням”. Людмила Долгоновська розповідає, як у найважчий час працювала радницею Головкома та яку книжку про нього пише

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна