Представник 47-ї бригади Маркус записав звернення про реальне становище на Токмацькому напрямку: спростування щодо втрат

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Магура” Валерій Маркус розвінчав російські фейки про український контрнаступ та втрати ЗСУ на Таврійському (Запорізькому) напрямку.

Відповідне відео він опублікував у своєму Telegram-каналі вранці у вівторок, 13 червня.

Маркус закликав не вірити російським наративам. Військовий навів яскравий приклад брехні окупантів — у перший день контрнаступальних дій на Запорізькому напрямку ворог розповідав про втрати ЗСУ, які нібито становили близько 350 бійців загиблими. Проте, за словами Маркуса, у той момент в них було пʼятеро загиблих. Натомість загарбники несуть в рази більші втрати.

“Це яскравий приклад, наскільки вони брешуть, наскільки те, що вони заявляють, не має нічого спільного з реальністю. Не розтаскуйте, будь ласка, усі ці речі. Не тягніть це в українське інформаційне середовище. Не треба”, – закликав представник “Магури”.

Військовий також розповів про реальне становище наших воїнів та росіян на Токмацькому напрямку.

“Тільки за вчорашній день в Токмак вони (окупанти – “Н“) привезли з цього напрямку понад 100 своїх вбитих. Тільки за останні кілька днів ми знищили півтора десятка їхніх танків, два [РСЗВ – вогнемети] “Солнцепека”, кількість БМП, чесно, я навіть не рахував. Ми в наступі, вони в обороні, і вони несуть втрати в рази більші за наші”, – сказав він.

Маркус закликав українців не бути “шакалами” та не тягнути російські фейки в наш інфопростір.

Сержант наголосив на важливості підтримки захисників.

“Хлопці 47-ї бригади, бійці “Магури”, я більш мужніх і достойних людей в житті не бачив. І не смійте писати жодного кривого слова про цих людей. Вони воюють, в тому числі, і за ваше право на існування. Тому майте повагу, не маєте що сказати по ділу, краще промовчіть.

Не поводьтеся, як шакали. Не добивайте людей. Людям важко. Людям важко, але вони воюють. Вони вигризають метр за метром. Допомагайте або мовчіть”, – сказав головний сержант.




Маркус також розвіяв наратив про те, що бійців їхньої бригади нібито “відправляють на мʼясо”, і наголосив, що сам особисто ходить на штурми з піхотою.

“Ніхто людей на м’ясо не посилає, ні в якому разі. Я, як представник командування бригади, кожного дня йду на штурми разом з людьми. Кожен, б*дь, день. Не в командирських машинах, а безпосередньо в машинах з піхотою і штурмую разом із ними пішки. Я поряд із ними”, – підкреслив військовий.

Події на Таврійському напрямку. Передісторія

Наприкінці першої декади червня, на тлі очікувань великого наступу, Збройні сили України почали “розвідку боєм” на Токмацькому та загалом Таврійському напрямку. У соцмережах з’явилися фото кількох втрачених бронемашин “Бредлі” і танків “Леопард”. Водночас ішлося про значні втрати російської армії.

11 червня ЗСУ повідомили про звільнення смт Благодатне, а наступного дня – села Сторожеве Донецької області, які перебували в окупації з березня 2022 року. Також у цьому районі вже деокуповано села Нескучне та Макарівка.
Крім того, 12 червня з’явилося офіційне підтвердження деокупації 4 червня села Новодарівка, що в Малинівській сільській громаді Пологівського району Запорізької області, поруч з адмінмежею з Донецькою областю, села Левадне далі напівдень, а також села Лобкове на напрямку Токмака.

Читайте також:
Після Каховської ГЕС росіяни підірвали дамбу на Мокрих Ялах, – речник Сил оборони Таврійського напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна