Сержант Маркус з окопів із трупами прибув на зустріч із Зеленським до Києва. ФОТО

Якщо зранку головний сержант 47-ї бригади “Магура” Валерій Маркус виклав у соцмережі відео про наступ на Запорізькому напрямку та завалені трупами росіян окопи, то ввечері він перебував у Києві на Банковій і зустрічався з президентом Зеленським і та начальником ОП Єрмаком.

Принаймні про це повідомляє пресслужба Володимира Зеленського в телеграмі ввечері в середу, 28 червня.

Допис під п’ятьма фото виглядає так: “Радий зустрітися з головним майстер-сержантом 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Валерієм Маркусом.

Днями особисто нагороджував 47-му окрему механізовану бригаду, але саме сьогодні зустрівся з Валерієм.

Дуже важливо отримувати інформацію щодо морального та бойового духу військових із перших вуст. Особливо враховуючи, що завжди відважні бійці «Маґури» зараз беруть активну участь у діях на фронті.

Обговорили зміни, впровадження яких в українському війську реально допомогло б поліпшити службу. Дякую Валерію за пропозиції щодо цифровізації та запровадження автоматизованих систем обліку, які дадуть змогу витрачати менше часу на паперову роботу й оперативно отримувати потрібну інформацію, звісно з урахуванням форм безпеки.

Обговорили реформу сержантського корпусу, зокрема й забезпечення достойного рівня заробітних плат для сержантів відповідно до їхнього досвіду служби. Наше військо та всі його складові частини мають бути сучасними й забезпеченими всім необхідним не лише на полі бою.

Валерій Маркус і Володимир Зеленський в ОП 28 червня 2023. Фото: пресслужба президента

@valerii_markus, дякую за зустріч і за шеврони! Але про них пізніше”.

За припущенням користувачів соцмереж, ранкове відео Маркуса із захоплених ворожих окопів, після якого його викликали до офісу президента, насправді було зняте на день чи на кілька днів раніше.

Читайте також ранкову новину:
“Спали на трупах росіян у їхніх траншеях”: Маркус розповів про ще одну добу штурмів і руху вперед. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.