Чим досі смердить у деокупованому Благодатному. ВІДЕО

Сили оборони України продовжують наступ на Таврійському напрямку в районі Времівського виступу. Операція почалася ще 5 червня, і на цей час українські війська звільнили щонайменше вісім сіл у Запорізькій і Донецькій областях. Але росіяни намагаються повернути втрачене й активно б’ють по тилах угруповання, що наступає.

Найбільше дістається селищу Велика Новосілка Волноваського району Донецької області. Там росіяни застосовують важку артилерію та авіацію.

Перший населений пункт, який вдалося звільнити ЗСУ на цьому напрямку, – смт Благодатне у Великоновосілківській громаді. Його штурмувала 68-ма окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша СВ ЗСУ.

Підходи до селища та саме Благодатне досі завалені трупами окупантів. Росіяни пробують відбити смт і накривають його щільним вогнем.

Атаки ворога на Благодатне допомагає стримувати рота ударних БПЛА “Шершні Довбуша” 68-ї єгерської бригади.

У час бойових дій у селищі залишаються двоє місцевих жителів – Олександр та його мати. Вони живуть у підвалі й виїжджати не хочуть.

З українськими військовими та цивільними в деокупованому Благодатному поспілкувалася “Новинарня” (див. відео).

Читайте також:
Контрнаступ: Генштаб ЗСУ вперше говорить про Бердянський напрямок та просування на ньому

Подробиці визволення ЗСУ селища Благодатне:
хитрість із гранатометом, замкомбрига в бою, зачистка росіян, які не здавалися

Події на Таврійському напрямку. Передісторія

У першій декаді червня, на тлі очікувань великого наступу, Збройні сили України почали “розвідку боєм” на Токмацькому та загалом Таврійському напрямку. У соцмережах з’явилися фото кількох втрачених бронемашин “Бредлі” і танків “Леопард”. Водночас ішлося про значні втрати російської армії.

11 червня ЗСУ повідомили про звільнення смт Благодатне, а наступного дня – села Сторожеве Волноваського району Донецької області (Великоновосілківська селищна громада, неподалік від адмінмежі із Запорізькою областю), які перебували в окупації з березня 2022 року.
Також у цьому районі вже деокуповано села Нескучне та Макарівка.
Крім того, 12 червня з’явилося офіційне підтвердження деокупації 4 червня села Новодарівка, що в Малинівській сільській громаді Пологівського району Запорізької області, поруч з адмінмежею з Донецькою областю, села Левадне далі напівдень, а також села Лобкове на напрямку Токмака.

Колишній Времівський виступ і смт Благодатне на мапі DeepState станом на 24 червня 2023 р.

Читайте також:
Після Каховської ГЕС росіяни підірвали дамбу на Мокрих Ялах, – речник Сил оборони Таврійського напрямку


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.