РФ наростила виробництво ракет “Калібр” та Х-101 у 3-4 рази і вдосконалила тактику їх застосування, – ГУР

Росія наростила виробництво ракет “Калібр” і Х-101 приблизно у 3-4 рази, після того як у жовтні 2022 – січні 2023 року використала свій наявний запас до критичної межі.

Про це сказав заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю “РБК-Україна“.

“По цих ракетах відбулося зростання виробництва приблизно у 3-4 рази. Росіяни виготовляють приблизно сорок, тридцять ракет [на місяць], в залежності від типу. Менше – “Кинжалів”, до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трішки більший, ніж це було до війни”, – сказав Скібіцький.

За його словами, “дуже велику кількість ракет” зі свого арсеналу російські війська використали у період жовтня – січня.

“І саме тоді, коли російські керівники зрозуміли, що в них [залишається ракет] критична межа – а ця критична межа в деяких випадках складала приблизно 8-10% (як кажуть, за нормативами військовими повинен бути запас десь 30%) – якраз тоді ми й побачили зменшення кількості ракетних ударів. Якщо ми проаналізуємо, то березень, квітень були доволі – не скажу, що спокійні – але застосування тоді ракетного озброєння було найменшим, починаючи з жовтня”, – зазначив представник ГУР.

Потім, за словами Скібіцького, росіяни накопичили свої резерви й відновили виробництво за більшістю позицій, а також “змінили або навіть удосконалили тактику застосування і ракетного озброєння, і безпілотних літальних апаратів“.

“Результат таких заходів ми побачили в травні. Особливо якщо брати показники по БПЛА. Їх було використано найбільше, починаючи з жовтня минулого року”, – зауважив заступник начальника ГУР.

Читайте також:
Росіяни двічі цілилися ракетами по будівлі ГУР, – The Economist

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна