На Лиманському напрямку – важкі бої з перемінним успіхом

На Лиманському і Сватівському напрямку тривають важкі бої.

Про це в четвер, 22 червня, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“На сході наші оборонці продовжують стримувати масштабний наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівка та Серебрянське лісництво Донецької області. На напрямку Білогорівка – Шипилівка, наші війська вели наступальні дії, мали частковий успіх. Зараз закріплюються на досягнутих рубежах”, – написала Маляр у телеграмі.

За її словами, “Схід залишається основним напрямком наступу противника. Мета – вийти на кордони Донецької та Луганської областей”.

“Поблизу Бахмута ситуація незмінна, щодня відбуваються по декілька бойових зіткнень, лінія стабільна. Загалом на сході наші війська міцно тримають позиції, відбиваючи постійні ворожі атаки та завдаючи окупанту максимальних втрат”, – додала представниця МОУ.

При цьому канал DeepState зазначає: “Сватівський відтинок — без змін. Чергова спроба ворога покращити тактичне положення в Серебрянському лісництві закінчилася частковим успіхом, який вдалося призупинити Силами оборони. Ворожа артилерія продовжує знищувати українські ліси”.

Ганна Маляр додала, що Сили оборони України продовжують ведення  наступальних дій на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Протягом минулої доби мали частковий успіх, закріплювались на досягнутих рубежах та вирівнювали лінію фронту.

Дивіться відео “Новинарні” з цього напрямку:

Читайте також:
Бій у лісі під Кремінною: росіян атакує 67-ма бригада ДУК ЗСУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна