Да Вінчі, Кум, Хаммер, Татарин: у Холодному Яру відкрили меморіал полеглим воїнам-добровольцям

На хуторі Буда та в селі Мельники, що в Черкаській області, відбулися 27-мі вшанування героїв Холодного Яру. Тут відкрили меморіали на честь нових загиблих Героїв України.

Про це в неділю, 18 червня, інформує ТСН в ефірі національного телемарафону.

Історичний клуб “Холодний Яр” відкрив у Холодному Яру меморіал козакам-добровольцям, які загинули в боротьбі за Українську державу, – Олегові Куцину “Куму” (“Карпатська Січ”, 93 омбр), Андрієві Жованику “Татарину” (“V Легіон”), Герою України Дмитрові Коцюбайлу “Да Вінчі” (ДУК “Правий сектор”, 67 омбр), Герою України Тарасові Бобаничу “Хаммеру” (ДУК “Правий сектор”).

Пам’ятник Дмитрові Коцюбайлу “Да Вінчі”, Холодний Яр. Фото: ФБ Марко Мельник

Загалом встановлюються сім пам’ятних знаків, як анонсував голова клубу Роман Коваль.

На хуторі Буда біля дуба Максима Залізняка, поруч із пам’ятником кобзареві Тарасові Силенку, постає ще один пам’ятник – Олегові Куцину, багатолітньому співорганізаторові вшанувань холодноярських героїв.

В околицях Грушківки встановлюють два меморіальні знаки – на честь Юрія Горліса-Горського, Андрія Чорноти, які знищили залогу москалів на Майданах, та козаків 3-ї (Грушківської) сотні полку гайдамаків Холодного Яру.

Організатори 27-х вшанувань і невелика частина тих, хто приїхав до Холодного Яру 18 червня. Фото: ФБ Тетяна Купріянець

Також відбувається освячення зброї святих борців за волю України.

Читайте також:
Тепер ми наступаємо на Бахмут. Як 93-тя бригада “Холодний Яр” воює в Іванівському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна