У Києві попрощалися з командиром батальйону “Карпатська Січ” Олегом Куциним

На Майдані Незалежності в Києві відбулося прощання з командиром батальйону “Карпатська Січ” Олегом Куциним, який загинув у боях з російськими окупантами.

Про це в середу, 22 червня, повідомив мер Києва Віталій Кличко, який узяв участь у церемоніалі.

“Сьогодні на Майдані попрощалися з командиром батальйону “Карпатська січ” (49-й окремий батальйон ЗСУ), заступником керівника муніципальної охорони столиці Олегом Куциним. Він захищав Україну у 2014 на Донбасі, бився в аеропорту Донецька. Він пішов захищати нашу державу з перших днів широкомасштабного вторгнення російських варварів у 2022-му. Відважний, принциповий, справжній офіцер і наставник бійців… Олег загинув у бою на Ізюмському напрямку”, – написав Кличко у фейсбуці.

Поховання відбулося на Байковому кладовищі.

Як інформувала “Новинарня“, Олег Куцин загинув 20 червня.

Він очолював закарпатський осередок ВО “Свобода”.

Добровольчий підрозділ “Карпатська січ” був створений у 2014 році. 2015-го підрозділ увійшов до складу 93-ї механізованої бригади ЗСУ. За час участі у військових діях на сході України чота стала ротою, брала участь у боях у районі Донецького аеропорту: бої за Піски, шахту “Бутовка”, Водяне, Опитне.
Із 24 лютого 2022 року “ОДЧ Карпатська Січ” обороняла Київ, тримала позиції в Ірпені, Романівці та на Броварському напрямку. Нині підрозділ б’є ворога на Ізюмському напрямку.

Читайте також:
На Харківщині в боях з окупантами загинув командир батальйону “Карпатська Січ” Олег Куцин

“Так українські міста зустрічають героя”: загиблого комбата Куцина везуть для прощання в Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна