Румунія висилає 51 співробітника російського посольства

Румунія зобов’язала Росію скоротити чисельність свого посольства на 51 посаду. Йдеться про 21 дипломатів і 30 посад технічно-адміністративного персоналу.

Про це повідомляє міністерство закордонних справ Румунії.

Про це румунська сторона проінформувала нині російського посла. РФ повинна самостійно визначити, хто саме з її посольства має залишити Румунію.

Цей крок “відображає поточний рівень двосторонніх відносин, різко знижений Румунією після того, як Російська Федерація розпочала агресивну війну проти України”, – зазначили в МЗС.

“Російська сторона також була проінформована про те, що вона має не більш ніж 30 днів на виконання рішення румунської сторони. Якщо цього терміну не буде дотримано, МЗС Румунії вживатиме заходів щодо реалізації рішення шляхом відкликання акредитації деяких членів дипломатичного та адміністративно-технічного персоналу Російської Федерації в Румунії з метою забезпечення дотримання ліміту, встановленого для обмеження. російських кадрів у країні”, – додали в міністерстві.

Читайте також:
Румунська поліція розслідує появу російських солдатів і Z-техніки на параді маланок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна