Румунська поліція розслідує появу російських солдатів і Z-техніки на параді маланок

У Румунії поліція проводить розслідування після того, як під час “параду маланок” у комуні Берзунць група людей перевдягнулася в російських солдатів і зобразила військову техніку з літерою “Z”.

Про це повідомило румунське видання Digi24, передає “Європейська правда“.

На фото й відео, що з’явилися в інтернет-мережі та викликали негативні коментарі, – люди в масках, вбрані як російські солдати. Вони ідуть поруч з авто, на яких розміщені муляжі ракет, “атомна бомба” та літери “Z” – символ російського вторгнення в Україну.

“Люди в масках також підбурювали до насильства і навіть зґвалтування. Ймовірно, це була пародія на російських військових”, – пише “ЄП”.

“Співробітники поліції Бакеу почали перевірку, щоб точно встановити фактичну ситуацію, і залежно від результату вживатимуть необхідних правових заходів”, – заявили з цього приводу в поліції.

Як можна побачити на відео, це була одна з груп традиційного народного карнавалу типу “Переберія”, коли маланкарі влаштовують ходу в різноманітних тематичних костюмах.

Жителі Берзунця в повіті Бакеу влаштовують такі паради щорічно. Подібна – “Красноільська Маланка” – відбувається і в Україні, на Буковині. Деякі зображувані персонажі бувають різко негативними.

Читайте також:
Маланка-фест у Чернівцях: коники, бедлам, нацисти й повішений Путін. ФОТОРЕПОРТАЖ KAMIENCZANKA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна