СБУ назвала ім’я окупанта, який наказував катувати та викрадати цивільних на Ізюмщині

Служба безпеки встановила особу російського військового, який віддавав накази катувати та викрадати жителів Ізюмського району. Ним виявився 30-річний Павло Каширський, старший оперуповноважений відділу УФСБ РФ по Балтійському флоту і військам Калінінградської області.

Про це 31 травня повідомив речник СБУ Харківщини Владислав Абдула.

Каширський разом з іншими загарбниками займався пошуком осіб з проукраїнською позицією, правоохоронців та працівників органів місцевого самоврядування.

“Слідчі СБУ встановили, що загарбники силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх. Під час допитів рашисти застосували фізичну силу, погрожували позбавленням життя, катували електрострумом, імітували розстріл, допитували та примушували до негласної співпраці з ФСБ РФ”, – повідомив Абдула.

Каширський особисто брав участь у допитах. Він намагався вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників Тероборони.

“Також до діяльності злочинця входили захист від “провокаційних і терористичних загроз” та інформаційно-пропагандистський супровід. Згідно з виявленими документами, він встановив 26 українських патріотів, які допомагали нашим військовим наводити артилерію та передавали дані про дислокацію підрозділів ЗС РФ”, – додали в СБУ.

Павлу Каширському оголосили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Його планують оголосити у розшук.

Читайте також:
ЗМІ поіменно встановили вже 24 тисячі загиблих окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна