ЗМІ поіменно встановили вже 24 тисячі загиблих окупантів

Російська служба BBC та “Медіазона” спільно із командою волонтерів встановили імена 24 005 російських загарбників, які загинули на війні в Україні.

Про це пише російська служба BBC у Telegram 26 травня.

За останні два тижні розслідувачі встановили імена ще 1361 загиблого російського солдата.

Повідомляється, що основну частину вбитих складають колишні ув’язненні. Журналістам відомі імена 4315 загиблих засуджених. Водночас втрати серед ув’язнених “значно більші”, оскільки про багатьох загиблих стає відомо лише у тих випадках, коли місцеві жителі знаходять на цвинтарі могили з хрестами та вінками від ПВК “Вагнер”.

Разом з тим, журналісти також встановили імена 2293 загиблих мобілізованих, 60% із яких загинули в період з 1 грудня 2022 року.

Свердловська область і Краснодарський край Росії продовжують лідирувати за кількістю підтверджених втрат.

Журналісти збирають інформацію про загиблих російських військових із початку бойових дій. До моніторингу потрапляють лише ті люди, чию смерть вдалося встановити на основі відкритих джерел. Реальна кількість втрат, на думку розслідувачів, може бути помітно більшою.

Як зазначають ЗМІ, за найбільш консервативною оцінкою, загалом у ході повномасштабного вторгнення в Україну Росія могла втратити вбитими 48 тисяч людей.

До слова, за добу 25 травня ЗСУ знищили ще 460 російських солдатів, 1 танк, 3 бронемашини, 25 артсистем, 1 засіб ППО, 1 літак, 3 БПЛА, 13 одиниць авто і 2 – спецтехніки.

Читайте також:
На фронті за добу – 18 боєзіткнень, наша авіація 8 разів влупила по ворогу, – ГШ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна