Росія в Бахмуті міняє “вагнерівців” “ДНРівцями”, – ISW

Російське командування, імовірно, перекидає в Бахмут підрозділи угруповання “ДНР” на заміну найманцям ПВК “Вагнера” – про це йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни від 27 травня.

ISW посилається на дані Міністерства оборони Великої Британії, згідно з якими бригада 1 АК (“ДНР”), імовірно, зайшла в Бахмут 24 травня.

“Раніше ISW спостерігав підрозділи 132-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу “ДНР”, які діяли на Бахмутському напрямку після того, як раніше воювали в районі Авдіївки. Наразі невідомо, чи діють у місті підрозділи 132-ї бригади, але раніше ватажок “ДНР” Денис Пушилін підняв прапор “ДНР” у Бахмуті», – сказано у звіті.

Аналітики припускають, що в разі такого перекидання військ просування російських сил на напрямку Авдіївка–Донецьк може сповільнитися.

“Останніми днями російські атаки в районі Авдіївки–Донецька, схоже, зменшилися, що може бути пов’язано з перекиданням сил “ДНР” до Бахмута… Можливо, російське військове командування перекидає підрозділи “ДНР”, які діють у добре захищеному районі Авдіївки та Донецька, щоб не робити інші напрямки вразливими або забезпечити швидке зміцнення позицій у Бахмуті”, – вважають аналітики ISW.

Водночас вони вказують на дані британського Міноборони, відповідно до яких російське командування, схоже, підсилює фланги Бахмута регулярними військами.

Контекст

Напередодні речник Східного угруповання Сергій Череватий повідомив, що українським військовим вдалося просунутися ще на 450 метрів на деяких позиціях у районі Бахмута.

25 травня, після заяв про повне здобуття міста, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин оголосив про початок виведення “вагнерівців” із Бахмута. У Міністерстві оборони України зазначили, що в передмісті ці підрозділи вже заміняють на військовослужбовців збройних сил РФ, але в самому місті “вагнерівці” ще є.

У Міноборони України 19-22 травня заявляли, що, попри заяви Росії, українські війська продовжують контролювати певні об’єкти і район “Літака” на околиці Бахмута. При цьому повідомляли про деяке просування ЗСУ на флангах.

Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 28 травня та напередодні у вечірньому не повідомляв про атаки ворога в Бахмуті.

Читайте також:
Під Бахмутом загинув засновник білоруського “Білого легіону” Мирослав Лозовський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна