Пригожин заявив, що виводить “вагнерівців” з Бахмута

Глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин вкотре заявив про вихід підрозділів своїх найманців з Бахмута на Донеччині. Вони нібито повністю покинуть місто до 1 червня.

Відповідне відеозвернення опублікувала пресслужба Пригожина у четвер, 25 травня.

У 3-хвилинному відео Пригожин обговорює так званий “вихід” з міста і закликає своїх бійців не поспішати та виводити по одній одиниці техніки.

За його словами, “вагнерівці” відійдуть в тилові райони, а нібито позиції в Бахмуті передадуть під контроль Міноборони РФ.

“Ми виводимо підрозділи з Бахмута. Зараз 5 ранку, 25 травня. До 1 червня основа частина перебазується у табори. Передаємо позиції військовим. Боєкомплект, позиції, все, зокрема й сухпайок. Але, якщо військовим буде важко, безумовно, ми залишимо тих, хто мав основну роль у захопленні Бахмута. Всі думають, яким чином діяла ПВК “Вагнер”. Впливало два фактори і дві людини, яких ми залишаємо військовим. Це “Бібер” і “Долік”. Як тільки стане потрібно, вони стануть та перешкоджатимуть українським військовим”, – заявив Пригожин.

Український воїн з позивним Бахмутський Демон підтвердив, що найманці Вагнера стали покидати Бахмут.

“Вагнера партіями відходять з міста, на їх місце заходить регулярна армія”, – написав він у Telegram.

Напередодні в Міноборони заявили, що активність боїв на Бахмутському напрямку дещо знизилась. ЗСУ контролюють південно-західну околицю в районі “Літак”.

Читайте також:
Ми контролюємо незначну частину Бахмута та наближаємося до взяття міста в тактичне оточення, – Сирський

 

 

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна