ЗСУ просунулися ще на 200-400 метрів під Бахмутом, – Череватий

На Бахмутському напрямку за добу українські військові просунулися ще на 200-400 метрів. Окупанти не залишають спроб повністю взяти Бахмут. Наразі ворог хоче захопити південно-західну частину міста – місце, де наші воїни тримають оборону.

Про це в понеділок, 22 травня, повідомив  речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

“Поряд з цим на флангах наші підрозділи намагаються тиснути на ворога і, за можливості, в межах нашої оборонної операції контратакувати його. Зокрема, і за цю добу на різних ділянках вдалося пройти від 200 до 400 метрів”, – сказав він.

Череватий вважає, що передавши тимчасово захоплені території Бахмута регулярним військам РФ, Пригожин хоче уникнути “подальшої ганьби”.

Відповідаючи на уточнювальне питання, чи йде мова про напівоточення Бахмута безпосередньо вже зараз, Череватий сказав, що таких тактичних деталей не розкриватиме.

19 травня Гання Маляр заявила, що ЗСУ в Бахмуті утримують район “Літак”, а на флангах міста просування українських військ дещо сповільнилося.

Як інформувала “Новинарня“, армія РФ під Бахмутом втратила вже 70 тисяч своїх військових вбитими та пораненими. За день українські воїни там знищують по батальйону ворога –  це від 400 до 800 бійців.

Читайте також:
Росіяни наступають на чотирьох напрямках, за добу – 25 боєзіткнень. Бахмут і Мар’їнка – в епіцентрі боїв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна