Росіяни наступають на чотирьох напрямках, за добу – 25 боєзіткнень. Бахмут і Мар’їнка – в епіцентрі боїв

Триває 453-тя доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої країни.

Протягом доби противник завдав 21 ракетного удару, по містам Дніпро, Запоріжжя та населених пунктах Харківщини із застосуванням 4 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 (знищено нашими захисниками), 5 крилатих ракет Х-22, 2 балістичних ракет “Іскандер-М” та 5 зенітних керованих ракет С-300 та 4 інших (тип встановлюється).

Про це у вечірньому зведенні станом на 18:00 понеділка, 22 травня, повідомляє Генштаб.

Крім того, ворог завдав 42 авіаційних ударів, зокрема, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”. За уточненою інформацією 21 із 21 було знищено нашими захисниками. Також окупанти здійснил близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Загалом протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.
  • На Куп’янському напрямку противник протягом доби завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Орлянське, Кислівка і Табаївка Харківської області.
  • На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Бої за місто Бахмут тривають.
  • На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новокалинового та Водяного.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.
  • На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не проводив.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 – по зенітно-ракетних комплексах. Нашими захисниками протягом доби було знищено російський ударний вертоліт Мі-24 та ворожий розвідувальний БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 11 артилерійських засобів та радіолокаційну станцію противника.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Станіслав на Херсонщині: загинув чоловік, уламок снаряда влучив у серце

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна