Наші в Бахмуті утримують район “Літак”, у передмісті просування сповільнилося. РФ перекинула туди ще кілька тисяч бійців, – Маляр

Збройні сили продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. У Бахмуті наші воїни утримують район “Літак”, на флангах міста просування українських військ дещо сповільнилося.

Про це 19 травня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“В передмісті Бахмута Сили оборони продовжують активні дії – це північ і південь, вчора я давала інформацію на скільки ЗСУ там просунулися. З одного боку це здається невелика відстань. Ми говорили про приблизно 20 квадратних кілометрів. Вчора давали дані по обох флангах: по одному десь 500 метрів, а по іншому близько 1 кілометра”, — сказала вона.

Маляр заявила, що на Бахмутському напрямку противник збільшив присутність військ на декілька тисяч осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів.

“У місті Бахмут вони перетворюють будівлі на попіл. Залишають лише фундамент, який неможливо обороняти. Разом з тим, наші війська утримують у Бахмуті рубежі району “Літак”, – повідомила заступниця міністра.

За її словами, росіяни намагаються повернути втрачені кілометри, але бійці ЗСУ відбивають атаки.

“Треба розуміти вартість цього просування. Там надзвичайно складно виконувати бойові завдання, тому що армія РФ сконцентрувала величезну кількість своїх сил. Там кожен метр — це як 10 кілометрів просування в інших умовах”, — наголосила вона.

Бахмут упродовж багатьох місяців залишається епіцентром бойових дій.

Як інформувала “Новинарня“, армія РФ під Бахмутом втратила вже 70 тисяч своїх військових вбитими та пораненими. За день українські воїни там знищують по батальйону ворога –  це від 400 до 800 бійців.

Читайте також:
Окупанти з’єднали острів Джарилгач з окупованою Херсонщиною, облаштували полігон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна