Українські військові почали навчання на танках Abrams у Німеччині

Перша група з приблизно 400 українських військовослужбовців почала в Німеччині навчання з експлуатації та обслуговування американських танків M1 Abrams.

Про це заявив представник Пентагону підполковник Гаррон Гарн, із посиланням на The New York Times повідомляє “Європейська правда“.

Зазначається, що близько 200 військовослужбовців – приблизно один бронетанковий батальйон – у п’ятницю, 26 травня, розпочали навчання на полігонах у Графенвері та Хоенфельсі, Німеччина.

Навчання охоплює базові солдатські завдання, такі як влучна стрільба і медичні навички, тренування на рівні взводу і роти, а також, зрештою, більші навчання за участю батальйонних підрозділів, які протистоять один одному.

За словами полковника Гарна, решта 200 українських солдатів почали навчання з обслуговування та заправки американських танків.

Раніше повідомлялося, що 31 танк Abrams буде відправлено в Німеччину для використання в програмі підготовки українських військ, яка, як очікують, триватиме від 10 до 12 тижнів. Боєздатні танки можуть з’явитися на полях битв в Україні до осені, заявляли в Пентагоні.

Навчання на танках під керівництвом 7-го армійського навчального командування розпочалися через тиждень після того, як президент США Джо Байден повідомив союзникам, що він дозволить українським пілотам пройти навчання на американських винищувачах F-16.

Як писала “Новинарня“, адміністрація Байдена оголосила про намір відправити танки М1 Abrams в Україну в січні 2023 року. До того США наполягали, що ці танки занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання Україні танків Leopard.

Читайте також:
Пентагон уклав контракт на $27,1 млн на виготовлення танків Abrams M1A1 для України

США змінили модель танка Abrams для України, щоб прискорити надання, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна