Судді Тандиру, який напідпитку насмерть збив нацгвардійця, вручили підозру

Голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру, який насмерть збив військового Національної гвардії Вадима Бондаренка, оголосили про підозру.

Про це ввечері 26 травня повідомив Офіс Генерального прокурора.

Як зазначається, Тандиру повідомили про підозру за фактом вчинення смертельної автомобільної аварії у стані алкогольного сп’яніння. Йдеться про частину 3 статті 286-1 Кримінального Кодексу України.

Крім цього, прокуратура звернулася до Вищої ради правосуддя із поданням про згоду на утримання судді під вартою.

“Раніше суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків”, – заявили у відомстві.

Наразі триває слідство.

Нагадамо, у ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир збив нацгвардійця на блокпосту у Києві. Від отриманих травм 23-річний чоловік помер.
За інформацією з джерел у правоохоронних органах, суддя був напідпитку, проте категорично відмовився здавати тест на вживання алкогольних чи наркотичних речовин.

У Вадима Бондаренка сиротами стали троє дітей. Батько та брат нацгвардійця на фронті захищають Україну.

Читайте також:
Суддя Тандир, який на смерть збив нацгвардійця, раніше “відмазав” колегу за вчинення “п’яної” ДТП з постраждалими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна