Кулеба – знову в Африці. Російські посли бісяться і “пасуть” нашого главу МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого турне до Африки повідомив, що глава російського МЗС Сергій Лавров “по його слідах” готує візит на континент, а російські посли розповідають урядам африканських країн, як погано приймати українського міністра.

Про це він розповів під час відеовключення в Instagram з Ефіопії у четвер, 25 травня.

“Я знаю, що в Москві дуже уважно стежать за моїм турне і там, де я зʼявляюся, приходить російський посол і починає розказувати: як погано, що ви приймали українського міністра. Лавров по моїх слідах, навздогін одразу намагається говорити з людьми, з якими я говорив і планує свій візит до Африки”, – йдеться в повідомленні.

Кулеба вважає Африку простором дипломатичного двобою з Росію. Він наголосив, що Росія 30 років потужно працювала, сіяла свою пропаганду і наразі переконує в тому, що вона є “рятівником і єдиним захисником” Африки.

Міністр також повідомив, що його турне продовжиться в Руанді.

Читайте також:
Кулеба оголосив відкритий пошук кандидатів на посади послів, фокус – на країнах Африки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна