Кулеба оголосив відкритий пошук кандидатів на посади послів, фокус – на країнах Африки

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про відкритий пошук кандидатів на посади послів України у низці країн, але фокус буде на країнах африканського континенту.
Наразі йдеться про 21 країну Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

Про це глава української дипломатії повідомив у понеділок, 13 березня.

“Проблема кадрового голоду зараз добре знайома не лише державним інституціям, але й приватному сектору. МЗС постійно шукає нових сильних кандидатів всередині дипломатичної служби та зовні на відповідальні посади. Особливо складно з пошуком кандидатів на посади Послів. Шукаю їх в дипломатичній системі. Шукаю в бізнес-середовищі. Шукаю серед науковців. Але зростають і темпи нашої дипломатичної експансії, зокрема в Африці. Тому понад два десятки країн досі без Послів. Єдиний спосіб пришвидшити ці процеси — приймати нестандартні рішення”, – написав він на ФБ. 

Кулеба наголосив, що МЗС йде на “безпрецедентний крок” – створює відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам зсередини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду Посла.

Відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі “Вакансії”.

“Я знаю, що ми отримаємо тисячі заявок. Знаю, що переважна більшість не відповідатиме вимогам ані посади, ані часу. Наша задача буде в тому, щоб у морі води знайти дорогоцінну краплю, яка підживить дипломатичну службу. Тому кожен кандидат, в якому ми побачимо потенціал, буде проходити ретельну безпекову, репутаційну, комунікаційну та інші перевірки”, – каже Кулеба. 

З його слів, відкритий пошук Послів – це можливість для системи розширити горизонти, і можливість для гідних кандидатів спробувати себе там, “куди раніше можна було потрапити лише через закриті інституційні механізми”.

“Я вперше в історії української дипломатії відкриваю двері, щоб кожен мав рівні можливості спробувати стати сильним менеджером, які зараз так потрібні нашій країні у світі”, – говорить міністр. 

Він додав, що особливий фокус зараз на країнах Африки.

“Подача в ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників, я надаватиму перевагу жінкам. Просто тому, що дипломатія була багато десятиріч несправедлива щодо кар’єрного зростання жінок”, – додав Кулеба. 

Він підкреслив, що в переліку країн немає Китаю, Індії та Бразилії – бо він вже вніс на розгляд Президента України кандидатури послів у цих країнах.

“Ви дізнаєтеся їхні імена після оприлюднення відповідних указів. Скажу лише, що в такі особливі країни ми плануємо відправити фахівців з досвідом державної роботи рівня міністрів і заступників міністрів. Отже, заходьте на сайт МЗС і дивіться розділ «Вакансії». Наразі 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії. Аналізуйте, зважуйте, ухвалюйте рішення. З кращими з кращих зв’яжеться HR-служба МЗС”, – резюмував глава української дипломатії. 

Читайте також:
Послом України в Болгарії призначена Олеся Ілащук, гештальт-терапевтка з ювелірної компанії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна