Послом України в Болгарії призначена Олеся Ілащук, гештальт-терапевтка з ювелірної компанії

Президент Володимир Зеленський указами від 23 грудня 2022 року призначив нових послів у Республіці Болгарія, Латвійській Республіці та Королівстві Бахрейн.

Зокрема, звільнено посла в Болгарії Віталія Москаленка. Натомість указом №880/2022 на цю посаду призначена Олеся Костянтинівна Ілащук.

Буковинські видання вказують на те, що послом призначена особа без жодного дипломатичного досвіду і зі скандальним бекграундом.

Олеся Ілащук закінчила історичний факультет Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. На фейсбук-сторінці Ілащук вказано, що вона – клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт.

Фахівчиня з сексології, а також, судячи з її ФБ, “організаційний консультант, гештальт-коуч, магістр управління, гештальт-терапевт, медіатор, фасилітатор і тренер”, просвіщала свою аудиторію про БАДи, гроші, магнетизм, табу тощо.

Тренер Ілащук переконана, що 99% людей мають “обмеження” в голові, тому не можуть налагодити “стосунки” з грішми. “…На хороше життя, на квартиру, на машину, на базові якісь моменти, на відпочинок – це людина здатна дати собі сама або з цим розібратися, чому в неї зараз цього немає”, – каже експертка.

На думку Ілащук, “фігура грошей” формується з трьох установок: “мені можна”, “я можу” і “я ризикую”. “Ці три частини працюють лише разом. Тому що якщо “мені можна”, а немає частини “я можу” – це така вічна інфантильна дитина, “мені можна все”. А якщо є частина “я можу” – я вджобую, я вчуся, щось роблю, але всередині нема цього дозволу, що “мені можна”, гроші будуть іти, зливатися, причому будуть це робити дуже з елегантною розумністю…” – попереджає тренерка.

Також, із розповідей Ілащук, з грішми пов’язане й лібідо, адже “лібідоносна енергія – вона ж енергія грошей, енергія руху, енергія “вперед”, щастя, пристрасті”.

Як заклади здобуття освіти Ілащук вказала ВОППГП “Український Гештальт Інститут” та в HRD Antwerp у Бельгії. Також вивчала курс МBA у бізнес-школі МІМ.

За даними сайту аналітичної системи Youcontrol, з 2010-го по 2015 рік Олеся Ілащук обіймала посаду керівника в ювелірній компанії “Джемма”. До жовтня 2021 року була також співзасновницею компанії.

Скандальна фірма “Джемма” “засвітилася” у кримінальній справі колишнього директора Калинівського ринку Івана Ринжука щодо відмивання грошей (зрештою Ринжук був виправданий).

Із 2015-го по листопад 2016 року Олеся Ілащук була керівником ТОВ “Діджітал-ПК ЛТД”, яке займається оптовою торгівлею комп’ютерами та програмним забезпеченням.

Нагадаємо, у листопаді керівницею Довженко-Центру була призначена Юлія Каждан – підприємиця з галузі гіпнотерапії. Під тиском громадськості та колективу кіноархіву Каждан написала заяву на звільнення.

Читайте також:
Болгарія затвердила список першої військової допомоги Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна