Не тільки пси і бухгалтерія: нова очільниця Довженко-Центру Юлія Каждан продовжує займатися гіпнотерапією

Нова в.о. гендиректора Довженко-Центру Юлія Каждан займалася бухгалтерським обліком, заснувала кінологічний центр, а також пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики вже після того, як її призначили керувати державним фільмофондом.

Про це в четвер, 3 листопада, інформує “Слідство.Інфо”.

Юлії Каждан 45 років. Жодної нерухомості та автомобілів на неї не зареєстровано. Але зареєстровано кілька різних компаній.

У 2005 році Каждан стала засновницею ТОВ “Юридична фірма “Каждан та партнери”, що спеціалізується на діяльності у сфері бухгалтерського обліку й аудиту. У 2007-2011 роках фірма декларувала багатомільйонну виручку (9-19 млн грн).

Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні від 29 травня 2015 року щодо зловживання владою або службовим становищем. Судячи із судової ухвали, слідчі отримали доступ до документів про рух коштів компанії з 01.01.2012 по 15.01.2016. Принаймні впродовж 2012 року (до вересня) Каждан залишалася власницею фірми.

Разом із сестрою Яніною Каждан Юлія стала співзасновницею ТОВ “Консалтингова компанія “Глікберг та партнери”, яку вони створили у листопаді 2011 року.

Тоді та кілька років після цього фірма була зареєстрована у тій самій будівлі, що й “Юридична фірма “Каждан та партнери”, але в іншому офісі. За даними YouControl, у 2013 році фірма мала до 24 мільйонів гривень виручки.

9 квітня 2014 року слідчий з управління фінансових розслідувань намагався через суд отримати доступ до бухгалтерських документів “Консалтингової компанії “Глікберг та партнери” у справі про ухилення від сплати податків. Але суддя йому відмовив. На той момент власницями фірми були сестри Каждан.

У червні 2013 року Юлія Каждан разом з Оленою Приходько заснувала товариство з обмеженою відповідальністю “Кінологічний центр “Ерсте Хунд”.

Нині Каждан також є власницею і керівницею приватного підприємства “Джулія-К”, яке заснувала у 1999 році. Компанія також спеціалізується на діяльності у сфері бухгалтерського обліку та аудиту. Один з телефонів компанії співпадає з номером телефону, за яким можна замовити консультацію з гіпнотерапії.

У соцмережах журналісти “Слідства.Інфо” знайшли сторінки “Каждан Гіпноз”. У спеціальному додатку, що дає можливість ідентифікувати абонента, номер зі сторінки “Гіпноз Каждан” підписаний як “Кинологический Центр Эрсте Хунд”.

Це підтверджує, що кінологиня Юлія Каждан також може бути й гіпнотерапевткою.

На сторінці у Instagram нова очільниця Довженко-Центру позиціонує себе як фахівчиня з роботи з емоціями і обіцяє “глибинне опрацювання вашої проблеми”.

Вона також називає себе “кризовим психологом” (на сайті Держкіно жінку назвали “кризовим менеджером”).

Першу публікацію у цьому профілі Юлія зробила 14 липня 2021 року.

Журналісти “Слідства.Інфо” подзвонили Каждан з проханням прокоментувати її призначення. Жінка відповіла, підтвердила, що це саме вона, але сказала, що не може зараз говорити і попросила передзвонити наприкінці робочого дня.

Водночас інша журналістка “Слідства.Інфо” зателефонувала за тим же номером та сказала, що хоче записатися на консультацію з гіпнотерапії.

Каждан приділила потенційній клієнтці 12 хвилин та детально розповіла про методи, які використовує у своїй практиці.

Прикметно, що розмова про лікування гіпнозом відбувалася на другий робочий день у робочий час новопризначеної керівниці Довженко-Центру.

Передісторія

Державне агентство з питань кіно відсторонило Олену Гончарук від виконання обов’язків директорки Довженко-Центру. Тимчасово ним керувати призначили кінологиню Юлія Каждан, яка досі не мала досвіду в галузі кіно.
Причиною відсторонення Гончарук назвали “результати аудиту”.

Відсторонення Олени Гончарук від посади сталося через чотири дні після того, як Довженко-Центр подав позов до суду на Держкіно з вимогою визнати незаконною реорганізацію Центру.

Підготовче засідання суду має відбутися 29 листопада. До судової справи як третю особу долучили і Міністерство культури та інформаційної політики.

Читайте також:
Держкіно заборонило прокат фільму, де Зеленський грає Наполеона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна