Петиція про скасування реорганізації Довженко-Центру набрала необхідну кількість голосів

Петиція із закликом скасувати реорганізацію Довженко-Центру набрала необхідні 25 тисяч голосів на сайті уряду. Тепер її мають розглянути.

У петиції наголошують, що основним видом діяльності «Наукового центру кінематографії України», якому хочуть передати всі фільми з колекції та майно Довженко-Центру, є вища освіта. До того ж ця установа раніше була “Науковим центром розвитку туризму”.

“Таким чином відповідати за унікальну кінематографічну спадщину України Держкіно доручає де-факто “сплячій” установі, що з моменту свого заснування за часів Януковича в 2011 році не здійснювала жодної діяльності, не має штату, відповідних компетенцій, сайту тощо”, — кажуть у петиції.

Там також зазначають, що у наказі про реорганізацію не згадали кіноархівну та музейну колекції Довженко-Центру, які є частиною відповідно державного архівного та музейного фондів України.

“Передача колекції національного кіноархіву з високою репутацією у світі до фейкової установи — величезний удар нашій культурній спадщині і по міжнародному іміджу української влади, особливо під час війни, коли Україна у крові виборює власну ідентичність”, — вважають автори петиції.

Читайте також:
“Ми проти нехтування кіноспадщиною”: у МКІП відреагували на реорганізацію Довженко-Центру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна