Держкіно заборонило прокат фільму, де Зеленський грає Наполеона

Державне агентство з питань кіно з 2015 року не видає прокатне посвідчення фільму “Ржевський проти Наполеона”, в якому одну з головних ролей зіграв президент Володимир Зеленський.

Про це йдеться у відповіді Держкіно на інформаційний запит “Українських новин”.

“Держкіно не видавало прокатне посвідчення на фільм Ржевський проти Наполеона (Росія, 2011, режисер М. Вайсберг) жодній компанії-дистриб’ютору із жовтня 2015 року”, — йдеться у відповіді агентства.

Такі дії Держкіно пов’язані з тим, що з 6 жовтня 2015 року одного з акторів фільму Юрія Гальцева включено до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

А згідно зі ст. 15 закону Про кінематографію забороняється прокат фільмів, у яких беруть участь включені до цього переліку особи.

Фільм “Ржевський проти Наполеона” вийшов у прокат 2012 року.

Зеленський не лише зіграв у ньому роль Наполеона, а й виступив продюсером фільму разом із партнерами по 95 кварталу Сергієм та Борисом Шефірами та Андрієм Яковлєвим, а також російським режисером та продюсером Сергієм Лівнєвим.

Читайте також:
ДБР підтвердило, що Леросу світить до 5 років тюрми за “фак” Зеленському і Єрмаку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна