Тимчасова керівниця Довженко-Центру Каждан написала заяву на звільнення, обрано нового т.в.о.

Юлія Каждан, яка тимчасово виконувала обов’язки генерального директора “Довженко-Центру”, написала заяву на звільнення, оскільки “розчарувалась в культурній спільноті”. Працівники Центру та активісти раніше влаштували акцію проти її призначення.

Про це повідомляють Держкіно та працівники “Довженко-Центру” у четвер, 17 листопада.

Каждан пояснила своє рішення піти з посади “булінгом, якого вона зазнала, приниженням честі та гідності, переходом на особистості, й, зокрема, погрозами, які їй періодично надходять”.

У зв’язку з цим Держкіно обрало нового тимчасового виконувача обов’язків гендиректора “Довженко-Центру”.

Ним став Андрій Алферов — режисер, куратор, який співпрацював з Довженко-Центром, кінокритик і член міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI.

Нагадаємо, попередня діяльність Юлії Каждан не пов’язана зі сферою кіно. Вона надавала послуги з гіпнотерапії, очолювала кінологічний центр та фірми, які спеціалізуються на діяльності у сфері бухгалтерського обліку й аудиту. За інформацією “Слідство.Інфо”, її фірми – фігуранти кримінальних проваджень.
8 листопада колектив “Довженко-Центру” не пустив новопризначену керівницю Каждан до приміщення.

Довідка

Національний центр Олександра Довженка (“Довженко-Центр”) — державний фільмофонд України, аудіовізуальний архів, що забезпечує збереження, дослідження, популяризацію та реставрацію національної кіноспадщини.
Його працівники говорять про спроби рейдерського захоплення установи.

Читайте також:
Не тільки пси і бухгалтерія: нова очільниця Довженко-Центру Юлія Каждан продовжує займатися гіпнотерапією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна