Росіяни під час повномасштабної війни поранили 982 дитини, вбили – 482

Від початку повномасштабної війни армія РФ вбила 482 дитини, ще понад 982 – завдала поранень.

Про це у вівторок, 23 травня, інформує Офіс Генерального прокурора.

“Станом на ранок 23 травня 2023 року більше ніж 1464 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 482 дитини загинули та понад 982 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – ідеться в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій – 460, Харківській – 278, Київській – 128, Миколаївській – 89, Чернігівській – 70, Луганській – 66, Херсонській – 102, Запорізькій – 91, Дніпропетровській – 70.

Такі дані не є остаточними. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

22 травня внаслідок обстрілу окупантами міста Ізюм Харківської області поранено 10-річного хлопчика.

Діти війни» – платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни РФ проти України.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Станіслав на Херсонщині: загинув чоловік, уламок снаряда влучив у серце

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна