Називав ПЦУ церквою “антихреста”: на Буковині митрополиту УПЦ (МП) вручили підозру

Служба безпеки України оголосила про підозру наміснику Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії так званої “УПЦ Московського патріархату” митрополиту Лонгину.
Ідеться про Михайла Жара, який під час літургій зневажливо висловлювався щодо ПЦУ, називаючи “церквою антихриста” і “сатанинською”.

Про це в понеділок, 22 травня, повідомляє пресслужба СБУ.

“За даними слідства, підозрюваний священнослужитель у своїх виступах ображав релігійні почуття українців та принижував погляди вірян інших конфесій. Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичною експертизою”, – йдеться в повідомленні.

Лонгину-Жару повідомлено про підозру в порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Розслідування триває.

Зазначимо, у листопаді 2022 року на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП Служба безпеки провела обшуки, де були виявлені документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Тоді за даними спецслужби, представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ситуації на фронті.

Як писала “Новинарня“, напередодні правоохоронці оголосили підозру священнику Московського патріархату, який під час зборів громади в селищі Іршанську вдарив хлопчика, який був з прапором України. Також духовник вдарив і його приятеля.

Читайте також:
СБУ затримала в Києві 46-річного тіктокера, який влаштовував провокації в Києво-Печерській лаврі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна