СБУ затримала в Києві 46-річного тіктокера, який влаштовував провокації в Києво-Печерській лаврі

СБУ повідомила про підозру прокремлівському тіктокеру, який влаштовував провокації у Києво-Печерській лаврі.

Про це в понеділок, 22 травня, повідомила пресслужба СБУ.

“Зловмисником виявився 46-річний мешканець столиці. На власній сторінці у соцмережі TikTok він розміщував дописи, в яких заперечував збройну агресію РФ і дискредитував військово-політичне керівництво України. Також фігурант брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня поточного року”, – йдеться в пресрпелізі СБУ.

Зазначається, що тоді він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців, безпідставно звинувачував українських захисників у розв’язанні війни.

Під час обшуку за адресою проживання зловмисника виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).
Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
СБУ прийшла до “тіктокера”, який злив у мережу відео руху військової колони ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна