У боях за Україну загинув голова полтавської “Свободи” Юліан Матвійчук

У боях за місто Мар’їнка на Донеччині загинув голова полтавської міської організації ВО “Свобода”, депутат Полтавської міської ради, військовослужбовець ЗСУ Юліан Матвійчук.

Про смерть воїна і політика 21 травня повідомили голова партії ВО “Свобода” Олег Тягнибок та секретар міськради Андрій Карпов.

“Юлік на щиті… Загинув в бою під Марʼїнкою побратим, голова полтавської “Свободи”, молодший сержант 116-ї ОБрТрО Юліан Матвійчук”, – написав у фейсбуці Олег Тягнибок.

В.о. міського голови Карпов уточнив: 21 травня 33-річний Юліан Матвійчук помер у госпіталі внаслідок важкого поранення, отриманого на фронті.

Він був військовослужбовцем підрозділу аеророзвідки “Соловей” 116-ї окремої бригади територіальної оборони Сил ТрО ЗСУ.

“Висловлюю співчуття родині і близьким. Це важка втрата для нас всіх. Світла пам’ять справжньому патріоту України”, – додав Карпов.

Юліан Матвійчук: біографія

Юліан Матвійчук народився 14 червня 1989 року в місті Полтава.

Навчався у Полтавській школі №4, у музичній школі та музучилищі на спеціалізації “скрипка”. Також навчався у Полтавській художній школі, співав у народному хорі “Калина”.

Із 2007 року працював комплектувальником в ТОВ “ПолАгроПром”, диспетчером на вантажному таксі “Зебра”.

Закінчив історичний факультет Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка, вчитель історії та правознавства (2009–2014). Почати працювати за фахом не встиг – захистивши диплом, відразу вирушив на фронт.

Із 6 червня 2014 року — гранатометник батальйону “Азов”, із грудня 2014 року — артилерист полку “Азов”. Був заступником командира гаубичної батареї полку НГУ “Азов”.

Юліан Матвійчук брав активну участь у націоналістичному русі, в акціях “Вставай, Україно!” та Революції гідності. Засновник полтавської сотні самооборони в Полтавській обласній раді. Із 2011 року – голова полтавської молодіжної організації “Студентська Свобода”.

У жовтні 2015 року обраний депутатом Полтавської міської ради 7-го скликання від політичної партії ВО “Свобода”. Згодом – обраний депутатом вдруге.

У 2022 році став до лав 116-ї бригади територіальної оборони Сил ТрО ЗСУ, щоб відбивати повномасштабне вторгнення Росії.

Помер 21 травня 2023 року в госпіталі у місті Дніпро внаслідок важкого поранення, отриманого на фронті.

Читайте також:
Знаменитий ультрас “Динамо”, артилерист Андрій Кобзар “Нестор” зазнав важкого поранення.
Мехвод Жаб’як – загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна