Знаменитий ультрас “Динамо”, артилерист Андрій Кобзар “Нестор” зазнав важкого поранення. Мехвод Жаб’як – загинув

У бойових діях на сході України зазнав складного поранення знаменитий ультрас київського “Динамо”, артилерист Збройних сил України Андрій Кобзар “Нестор”, який був героєм великого матеріалу “Новинарні“. “Пробоїну” в черепі йому закрили титановою пластиною.

Ветеран АТО, старший сержант Кобзар широко відомий у навколофутбольних колах як учасник руху “ультрас” “Динамо” на псевдо “Нестор”. Із 1990-х років він був активістом УНА-УНСО, брав участь у численних політичних акціях. Як працівник “Київводоканалу” пройшов шлях від слюсаря до головного інженера департаменту експлуатації каналізаційного господарства. 24 лютого 2022 року знову став до лав Збройних сил, воював у багатьох “гарячих точках” на САУ – самохідній артилерійській установці.

Про поранення в голову Нестор написав у фейсбуці 20 травня, вже після того, як пройшов кілька етапів лікування і зміг стати на ноги.

Сам поранений розповів про відновлення так: “Я трохи почав ходити. Розмовляю хріново. Буду поступово розмовляти, потрібний час. Дірка в моїй “башні”. Лікарі в “мечці” (лікарня в Дніпрі) вийняли уламки, які можна, і вийняли покришені частини “черепка”. “Люк” закрили титаном. Норм, надійно. Один осколок так і не витягнули, хай там хай буде”.

Про обставини поранення: “Хлопці відтягнули мене від місця, де я упав від вибуху і мене нашпигувало уламками. Живий я лишився завдяки тому, що перед раптовим вибухом був присів і переписував деякі свої штуки у блокнот. І раптом – темрява в тунелі і гучний дзвін у вухах… Дімка бинтував мене бандажами. Сват із “Панцергаубиці” нові і нові бинти підкидав з аптечки. Дімон забинтовував один і одразу починав наступний, по завершенні я як мумія був. Повернувся – побачив поруч мехвода Олександра Жабяка – він як стояв, так і впав, смерть настала одразу… Влад у “моторолу” постійно викликав наших, скоро приїхали і відвезли мене на медевакуацію. Потім Слов’янськ, Краматорськ, потім Дніпро… Тепер я вже в Рівному… Приїхала моя кохана Галина Недашківська – пробує розмовляти зі мною. Спочатку приїхала в Дніпро, тепер сюди, я не знаю, як без неї! Люблю!!!”

Дружина Галина Недашківська вранці 20 травня звітувала: “Ніч для Андрюшки була важкою, допікає (із зрозумілих причин) сильний головний біль. Стан стабільний. Ранкову прогулянку здійснили. Зараз відпочиває.
Всім привіт і подяка за хвилювання від титанового Воїна. Стомлений, але незламний!”

Вона просить утриматися від спілкування з Андрієм та не турбувати його.

Артилерист Андрій Кобзар “Нестор” навесні 2022 року. Фото з ФБ

Новинарня” бажає Нестору швидшого одужання.

Олександрові Жаб’якові – вічна пам’ять. Полеглого воїна провели в останню путь у Полтаві 19 травня та воховали в селі Витівка.

Олександр Жаб’як

Картка для підтримки родини Жаб’яка – 4731219642360725 (сестра Леся)

Читайте також:
Третій похід на одну війну Андрія Кобзаря – артилериста на САУ, ультраса й інженера Київводоканалу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна