США оцінили тести українських льотчиків на F-16: оприлюднені документи з результатами

Сполучені Штати Америки прокоментували тести українських льотчиків для польотів на винищувачах F-16.

Документи з результатами тестів льотчиків України оприлюднило видання Yahoo News.

Звіт, який передали союзникам із НАТО, містить докладну оцінку, проведену наприкінці лютого та на початку березня на базі Повітряних сил (ПС) Національної гвардії Морріс у Тусоні штату Арізона, де базується 162-е авіакрило ПС США.

У тестах взяли участь двоє українських льотчиків, один із яких мав кваліфікацію на МіГ-29, а інший – на Су-27. Обоє не проходили формальної підготовки на F-16 і мали лише коротке ознайомлення з роботою цього винищувача.

Потім їх протестували на авіасимуляторі F-16, провівши 9 заходів на симуляторі загальною тривалістю 11,5 годин.

В оцінці підполковника зі 162-го авіакрила йдеться про те, що українські льотчики змогли виконати ряд технічних маневрів у змодельованих умовах, таких як посадка літака після відмови двигуна внаслідок аварії. Обидва льотчики також могли виконувати імітаційні атаки на основі параметрів, переданих під час польоту на симуляторі, пише “Мілітарний”.

Основна проблема навчання, виявлена ​​під час оцінки, полягала в тому, що українським льотчикам була незвична складна авіоніка F-16, яка відображає інформацію англійською мовою. Мовні особливості і в інших аспектах названі як «проблема», хоча оцінювачі заявляють, що протягом двох тижнів в обох українських льотчиків спостерігалося помітне покращення володіння англійською мовою.

Також не дивно, що пілоти як Су-27, і МіГ-29 не були знайомі з польотами стандартних американських груп літаків, оскільки були навчені тактики радянських часів.

Попри ці недоліки, у звіті робиться висновок, що «з огляду на нинішній набір навичок, продемонстрований пілотами ПС України, (…) чотири місяці – це реалістичний термін навчання».

1-a8b217d142 2-12f11101bb 3-6870f47921 4-4ebdb816ee 5-d4c20d52cd
<
>

Економіст Юрій Гайдай з приводу звіту також відзначив: “”У злитих документах про тестування наших пілотів на F-16 моє око зачепилося за наліт американських інструкторів, які проводили оцінку.

У найдосвідченішого з чотирьох інструкторів, підполковника – 2 300 годин на F16 за шість років. Вартість години польоту F-16 у 2020 фіскальному році для американських платників податків оцінювалася в 26 927 дол (розрахунки офісу підзвітності уряду США).

Це означає, що лише наліт одного підполковника коштував бюджету США понад 62 мільйони доларів! Це окрім решти підготовки.

Наліт кожного з трьох майорів – інструкторів, які теж тестували українських пілотів, дещо менший, але навіть найменш досвідчений з них “налітав” 40,5 млн доларів. А година польоту F-35 коштувала у 2020-му році 42 000 доларів.

Тут лише безмежна повага нашим пілотам, які з кратно меншим нальотом сходу демонстрували above average results на незнайомих літаках”.

Нагадаємо, створення “коаліції винищувачів” на підтримку України вже стає реальністю. Реалізацію цього рішення вголос обговорюють європейські союзники, Британія та Нідерланди вже оголосили про “коаліцію”.

Читайте також:
США можуть навчити українських пілотів керувати F-16 за чотири місяці, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна