Резніков: окупанти в день витрачають 25-30 тисяч снарядів різного калібру

Російська армія на війні проти України за добу витрачає 25-30 тисяч снарядів різного калібру.

Про це 19 травня повідомив міністр оборони Олексій Резніков на Україно-американському форумі, пише “Інтерфакс-Україна”.

«За нашими підрахунками, росіяни витрачали до 60 тисяч снарядів різного калібру проти українців вдень і вночі. Станом на сьогодні, за нашими підрахунками, вони використовують на добу вже 25-30 тисяч снарядів різного калібру. Це теж дуже-дуже багато», — сказав міністр.

Резніков також зауважив, що країни НАТО не були готові до війни в Україні з точки зору логістики, оскільки процедери, які має нині Альянс, не для воєнного часу.

“Той режим, у якому нам довелося здійснювати забезпечення ЗСУ, – до цього країни НАТО не були готові. І на щастя, вони це вже теж усвідомили”, – резюмував він.

У районі Бахмута Росія втратила вже 70 тисяч своїх військових вбитими та пораненими. За день наші там знищують по батальйону ворога –  це від 400 до 800 бійців.

Читайте також:
Москва через Казахстан купує чіпи та дрони для війни в Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна