Франція надасть Україні ракети, дальність яких “дозволяє чинити опір”, – Макрон

Париж передасть Києву ракети, дальність дії яких «дозволяє чинити опір».

Про це в понеділок, 15 травня, заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю TF1 INFO.

За його словами, такими діями Париж намагається допомогти ЗСУ підготуватися до контрнаступу, «щоб мати можливість повернути всіх за стіл переговорів і на обраних нею умовах побудувати для себе міцний мир».

“Ми не ведемо війну з Росією, ми допомагаємо Україні протистояти російському нападнику. Це означає, що ми не постачаємо зброю, яка може потрапити на російську землю або атакувати Росію”, – сказав Макрон.

Французький лідер також нагадав, що його країна вже поставила ЗСУ багато озброєння, зокрема самохідні артилерійські установки Caesar, боєприпаси і бронетехніку. Та наголосив, що Париж «збирається відправити інші боєприпаси та ракети, які мають дальність дії, що дозволяє Україні чинити опір».

Еммануель Макрон також повідомив, що Франція навчатиме українських пілотів, але мови про постачання винищувачів поки що немає.

Читайте також:
Британія передасть Україні сотні ракет ППО та ударних БПЛА дальньої дії, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна