Голову Кримської ВЦА планують призначити ще до деокупації півострова, – постпред Ташева

Обрати кандидатуру на посаду голови Кримської військової адміністрації потрібно до деокупації півострова.

Про це заявила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева у колонці для “УП”.

“З огляду на те, що робота проходитиме у звільненому Криму, який 9 років був під окупацією, майбутні фахівці повинні мати специфічну підготовку, яка враховуватиме особливості роботи в подібних умовах. Тут важливо згадати про додаткове навчання управлінців”, – наголосила вона.

Чиновниця також уточнила, що з цією метою представництво президента України разом із партнерами вже готує онлайн-курси та освітні програми підвищення кваліфікації для держслужбовців і працівників органів місцевого самоврядування щодо роботи на території Криму.

Крім того, представництво українського президента у Криму спільно з КНУ імені Тараса Шевченка напрацювали магістерські програми “Постконфліктне врегулювання” та “Уряд на повоєнних територіях”.

Місія програм, як зазначила Ташева, сформувати потужний кадровий потенціал для розгортання управлінської діяльності на звільнених територіях і подолання наслідків окупації.

Читайте також:
Яким буде статус Криму після деокупації – Ташева прокоментувала

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна