У США вперше дозволили передати Україні конфісковані активи російського олігарха: кошти підуть на відбудову

Генеральний прокурор Сполучених Штатів Меррік Гарланд схвалив першу передачу конфіскованих активів підсанкційного російського бізнесмена Костянтина Малофєєва на відбудову України.

Про це пише Reuters у середу, 10 травня.

Як зазначається, йдеться про передачу 5,4 млн доларів російського олігарха Костянтина Малофєєва, які конфіскував суд США через звинувачення в ухилянні від санкцій.

“Хоча це перше передання Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відбудову України, воно не буде останнім”, – заявив генпрокурор Гарленд.

Нагадаємо, у минулому році Міністерство юстиції США звинуватило олігарха Костянтина Малофєєва в ухилянні від санкцій. Там довели, що Малофєєв фінансував російських сепаратистів у тимчасово окупованому Криму.

Наприкінці грудня 2022 року Сенат США схвалив поправку про конфіскацію активів російських олігархів на користь України.

А вже в лютому 2023 року суд дозволив передати конфісковані кошти російського олігарха Малофєєва на користь України.

Костянтин Малофєєв  — російський бізнесмен, мільярдер, політик, один із фінансистів так званого “русского мира”. Власник акцій “Ростелекому”, Голова ради директорів групи компаній “Царьград”, засновник телеканалу “Царьград ТВ”, засновник фонду святителя Василя Великого, член патріаршої комісії з питань сім’ї та захисту материнства, голова ради товариства російського історичного просвітництва “Двоголовий орел”, заступник голови Всесвітнього російського народного собору тощо.

Читайте також:
СБУ арештувала офшорні активи олігарха Новинського на 10,5 млрд грн: назбиралося 230 об’єктів нерухомості

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна