СБУ арештувала офшорні активи олігарха Новинського на 10,5 млрд грн: назбиралося 230 об’єктів нерухомості

Суд за матеріалами Служби безпеки України арештував нові активи підсанкційного олігарха Вадима Новинського загальною вартістю понад 10,5 млрд грн.

Про це 4 травня повідомляє пресцентр СБУ.

До списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд.

Серед арештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт “Очаків”, приміщення агрохолдингу та торговельні центри в різних регіонах України.

“Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях. Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів”, – зауважили в СБУ.

Правоохоронці заявили, що для обходу санкцій РНБО, які ввели в січні 2023 року, Новинський перереєстрував свої активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях. Для схеми він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Також зазначається, що наразі у межах кримінального провадження за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Раніше, у квітні цього року, суд наклав арешт на 18 млн кубометрів газу вартістю понад 144 млн грн, що належали компаніям підсанкційного олігарха.

Вадим Новинський відомий своїми проросійськими поглядами, він також є дияконом Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте також:
Суд арештував на два місяці офіцера Червінського у справі про спробу викрадення російського літака

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна