США вперше передають конфісковані кошти російського олігарха Україні

Генеральний прокурор США вперше дозволив передати конфісковані кошти російського олігарха на користь України.

Про це в п’ятницю, 3 лютого, повідомило CNN.

Зазначається, що під час зустрічі з генеральним прокурором України Андрієм Костіним генеральний прокурор США Меррік Гарленд заявив про першу передачу конфіскованих активів через санкцій проти російського олігарха Костянтина Малофєєва.

“Сьогодні я оголошую, що дозволив першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні… Ці конфісковані активи з’явились після того, як я оголосив у квітні минулого року про висунення обвинувачення зазначеному російському олігарху Костянтину Малофєєву за звинуваченнями в ухиленні від санкцій”, – сказав Гарленд.

Надалі вилучені кошти будуть передані Держдепу на підтримку народу України.

“Сьогодні ми спостерігаємо дозвіл на передачу конфіскованих активів у розмірі 5,4 мільйона доларів США Державному департаменту з метою відновлення зруйнованої війною України”, – додав Костін.

Передісторія

Напередодні стало відомо, що окружний суддя федерального суду Манхеттену дозволив прокуратурі конфіскувати 5,4 мільйона доларів, які належать російському підсанкційному олігарху Костянтину Малофєєву. Це відкрило шлях для подальшого передання цих коштів Україні.

Сенат США схвалив поправку про конфіскацію активів російських олігархів на користь України 22 грудня.

Олігарх Костянтин Малофєєв

Костянтин Малофєєв, 1974 р.н. — російський бізнесмен, мільярдер, політик, один із фінансистів так званого “русского мира”. Власник акцій “Ростелекому”, Голова ради директорів групи компаній “Царьград”, засновник телеканалу “Царьград ТВ”, засновник фонду святителя Василя Великого, член патріаршої комісії з питань сім’ї та захисту материнства, голова ради товариства російського історичного просвітництва “Двоголовий орел”, заступник голови Всесвітнього російського народного собору тощо.

Читайте також:
ВАКС уперше конфіскував статки олігарха з РФ – одного із стовпів режиму Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна