“Підтверджуємо нашу непохитну підтримку”: у День Європи біля будівлі Єврокомісії підняли прапор України

У День Європи, 9 травня, поруч біля будівлі Європейської комісії в Брюсселі поруч із прапорами ЄС підняли Державний Прапор України.

Про це у вівторок повідомляє пресслужба Єврокомісії у твіттері.

“Сьогодні ми піднімаємо український прапор у серці Європи. Відзначаючи День Європи, ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку і солідарність з Україною та її народом”, – йдеться в повідомленні ЄК.

У Єврокомісії наголосили: Європа була поруч з Україною, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року. “Ми все ще там сьогодні. І ми будемо там стільки, скільки буде потрібно”, – запевнили в євроуряді, додавши відео підняття прапора України.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський своїм указом переніс День Європи в Україні на 9 травня, як його відзначає Євросоюз.
9 травня до Києва прибула з візитом президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Із червня 2022 року Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу.

Читайте також:
Вищий суд Берліна поновив заборону на російські прапори 8 та 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна