Вищий суд Берліна поновив заборону на російські прапори 8 та 9 травня

Вищий адміністративний суд Берліна повернув заборону на використання російської символіки в німецькій столиці протягом 8 і 9 травня. Відповідне рішення ухвалили після скарги поліції на рішення суду нижчої інстанції щодо демонстрації прапорів РФ у парках Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде.

Про це повідомила поліція Берліна у Twitter 8 травня.

Зазначається, що берлінський суд “визнав обґрунтованою” скаргу правоохоронців на рішення дозволити російські прапори у вищезазначених парках.

“Вивішування російських прапорів і знаків розрізнення, прапорів СРСР, а також георгіївської стрічки і прапора залишається забороненим на зазначених пам’ятних місцях”, – ідеться у повідомленні.

Місцеве видання Berliner Zeitung процитувало рішення адміністративного суду Берліна, що погодився з аргументами поліції щодо того, що російські прапори “можуть виражати готовність до застосування насильства у зв’язку з агресивною війною проти України, що триває”.

“У нинішньому контексті вони (російські прапори – “Н“) в будь-якому випадку можуть бути сприйняті як декларація симпатії до війни”, – підкреслили в суді.

Напередодні, 6 травня, суд у Берліні заборонив прапори України та іншу українську символіку, а також російську і радянську, під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня.

Однак згодом суд зняв заборону на українські прапори на меморіалах у берлінських районах Трептов-парк, Тіргартен та Шенхольцер-Гайд і поліція не оскаржувала це рішення. А от рішення щодо скасування заборони на символіку РФ поліція Берліна оскаржила в суді. Відповідну реакцію правоохоронці пояснили тим, що побоюються відкритих конфліктів між представниками української та російської діаспор у Берліні.

Читайте також:
Відмова від “Дня перемоги” 9 травня – важливий крок до нашої Перемоги у війні за незалежність, – В’ятрович

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна