До Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн: разом з українцями відзначатиме День Європи

Зранку 9 травня до Києва прибула президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, де планує разом з українцями відзначити День Європи.

Про це вона повідомила у Twitter.

«Добре знову опинитися у Києві. Де цінності, які ми цінуємо, захищаються щодня. Тож це таке підходяще місце для святкування Дня Європи. Вітаю рішення президента Володимира Зеленського зробити 9 травня Днем Європи і тут, в Україні», – написала президентка Єврокомісії.

До Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. / Фото: Урсула фон дер Ляєн/Twitter

Урсула фон дер Ляєн під час візиту планує обговорити з українськими лідерами декілька ключових напрямків співробітництва, від доставки боєприпасів до надання суттєвої фінансової допомоги для життєздатності держави та для відновлення України.

Зокрема, також порушать питання щодо забезпечення відповідальності РФ за злочин агресії, скоєний проти України. Ще один напрямок дискусії – підготовка ґрунту для початку переговорів з Києвом про входження до ЄС.

Як писала “Новинарня“, 8 травня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким запровадив в Україні святкування Дня Європи 9 травня. Крім цього, лідер Укпаїни вніс у Раду законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Читайте також:
Євросоюз створить новий механізм проти країн, які допомагають РФ ухилятися від санкцій, – Bloomberg

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна