Євросоюз створить новий механізм проти країн, які допомагають РФ ухилятися від санкцій, – Bloomberg

Європейський Союз готує новий механізм санкцій проти третіх країн, які роблять недостатньо, щоб запобігти ухилянню Росії від обмежень.

Про це 4 травня пише Bloomberg.

Основною метою таких заходів буде утримання країн від допомоги РФ та закриття торгових каналів, які може використати Москва. Так, якщо це не спрацює, блок має можливість як другий крок ввести цільові обмеження на ключові товари.

Разом з тим, Євросоюз також має намір розширити сферу дії кількох існуючих експортних заходів і заборонити транзит багатьох товарів через Росію.

Bloomberg пише, що імпорт до Росії таких товарів, як напівпровідники, інтегральні схеми та інші технології, різко зріс із Казахстану, Об’єднаних Арабських Еміратів, Туреччини, Китаю та інших країн.

Останній запроваджений в лютому 11-й пакет санкцій ЄС проти Росії здебільшого буде зосереджений на ліквідації прогалин у вже введених заходах, а також на посиленні спроможності блоку застосовувати свої обмеження. Це відповідь на те, як Москва досі могла постачати численні підсанкційні товари через треті країни.

Новий механізм надасть державам-членам повноваження створювати два списки: третіх країн та заборонених товарів.

Зазначається, що якщо механізм буде схвалено національними урядами, рішення про те, які країни та товари включити до списку, будуть прийматися одностайно державами-членами.

Читайте також:
Єврокомісія заборонила імпорт деяких агротоварів з України після тиску п’яти держав ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна