РФ не має потенціалу для масштабного наступу, але здатна на серйозні оборонні операції, – Буданов

Російська Федерація не має потенціалу для масштабного наступу будь-де в Україні, але здатна на серйозні оборонні операції.

Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов в інтерв’ю порталу YahooNews від 6 травня, яке цитує сайт ГУР МОУ.

“Станом на зараз Росія не має ані військового, ані економічного, ані політичного потенціалу для здійснення спроби масштабного наступу будь-де в Україні”, – заявив керівник військово розвідки.

Водночас, за словами начальника ГУР, держава-агресор досі здатна проводити серйозні оборонні операції, і це проблема, з якою Україні доведеться стикнутись.

Також Буданов повідомив, що РФ намагається накопичити певний запас ракет, щоб зірвати український контрнаступ.

“Однак правда полягає в тому, що росіяни звели свої ракетні запаси майже нанівець”, – зазначив начальник ГУР.

Кирило Буданов порівняв бойовиків-найманців так званих “приватних військових компаній” РФ із солдатами регулярної армії агресора, відзначивши, що “вагнерівці” мають значно кращу підготовку.

При цьому, за словами головного ГУРівця, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин використовує величезні втрати своїх найманців у війні задля ведення політичної кампанії: “Його політичне майбутнє безпосередньо пов’язане з його фізичним виживанням, тому що в РФ занадто багато сил, які хочуть його усунути. Очевидно, він намагатиметься захищатися, бо для нього це навіть не питання вигнання чи в’язниці — це питання життя і смерті”, – розповів Кирило Буданов.

Читайте також:
Буданов про знищення російських пропагандистів: “не тероризм, а звільнення”

Резніков і Зеленський закликали опустити планку очікувань від майбутнього наступу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна