Резніков і Зеленський закликали опустити планку очікувань від майбутнього наступу, – ЗМІ

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що у світі існують завищені очікування від майбутнього українського наступу.

Про це він сказав у коментарі для статті видання The Washington Post, що вийшла 6 травня.

За словами Резнікова, “більшість людей чекають на щось грандіозне”, але це може призвести до “емоційного розчарування”.

Як стверджує Резніков, західні партнери сказали йому, що тепер їм потрібен наступний приклад успіху, щоб показати його своїм народам. “Але я не можу вам сказати, якими будуть масштаби цього успіху. Десять кілометрів, 30 кілометрів, 100 кілометрів, 200 кілометрів?” – риторично запитує міністр.

Резніков вважає ідеальним сценарієм, якщо наступ не лише звільнить міста та села, але й переріже тилові лінії постачання російських військ та зменшить їхні наступальні можливості.

Водночас президент Володимир Зеленський сказав журналістам The Washington Post, що вважає звільнення будь-якої української території успіхом.

“Я не можу вам сказати, які міста, які кордони є для нас значним успіхом, а які середнім… Тільки тому, що не хочу готувати росію до того, як, у яких напрямках, де і коли ми будемо [наступати]”, — зазначив Зеленський.

The Washington Post резюмує, що попередні 15 місяців українського опору перевершили всі очікування світу, але тепер українська влада намагається зменшити ці очікування, бо побоюється, що результат контрнаступу може їх не виправдати.

Журналісти (Siobhán O’Grady, Isabelle Khurshudyan, Laris Karklis та Samuel Granados) пишуть, що великий успіх міг би згуртувати значну західну підтримку та забезпечити моральне піднесення для українців.

Вони нагадують, що під час контрнаступу на Харківщині Сили оборони зненацька атакували російські війська, а під час боїв на Херсонщині українці мали географічну перевагу. Водночас тепер Росія може мати географічну перевагу і більше військ в обороні. А втім, вони додають, що західні лідери наголошують, що Україна теж добре підготовлена до майбутньої битви.

Читайте також:
Натиск на Бахмут росіяни змінюють на підготовку до відбиття наступу України, – ISW

Російська евакуація із Запорізької області: затори на Чонгарі, напруга на ЗАЕС, пріоритет – паспортам РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна