У боях за Бахмут Росія втратила 100 тисяч убитими й пораненими, – Білий дім

За останні п’ять місяців Росія втратила на Бахмутському напрямку більш як 100 тисяч вояків убитими й пораненими, зокрема понад 20 тисяч – загиблими.

Про це 1 травня заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі, передає Reuters.

“Росія виснажила свої військові запаси і свої збройні сили. Лише з грудня, за нашими оцінками, РФ зазнала втрати понад 100 тисяч осіб, в тому числі понад 20 тисяч – загиблими в бою, майже половина з яких – солдати Вагнера”, – сказав представник американської адміністрації.

За словами Кірбі, ці дані підтверджені американською розвідкою.

Таким чином, кількість втрат росіян втричі перевищила кількість американських жертв у Гуадалканальській кампанії на Тихому океані під час Другої світової війни.

Речник наголосив, що спроба Росії здійснити наступ на Донбасі через Бахмут провалилася. Армія РФ не змогла  захопити “жодної реальної стратегічно важливої території”.

Джон Кірбі додав, що успіхи росіян у Бахмуті були досягнуті “жахливою, жахливою ціною”, а оборона України в цьому регіоні залишається сильною.

Читайте також:
Генерал Міллі: Перемога України цього року малоймовірна, але це не те, що не можливо зробити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна