Генерал Міллі: Перемога України цього року малоймовірна, але це не те, що не можливо зробити

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що перемога України у війні проти Росії в цьому році є малоймовірною, хоча це не те, “що не можливо зробити”.

Про це він сказав в інтерв’ю спеціалізованому виданню Defense One, яке опубліковане 31 березня.

“Я не думаю, що це буде зроблено найближчим часом у цьому році”, – сказав генерал Міллі в інтерв’ю у п’ятницю.

“Зеленський неодноразово публічно заявляв, що мета України – вигнати кожного росіянина з окупованої Росією України. А це важливе військове завдання. Дуже, дуже важке військове завдання. Ви дивитесь на пару сотень тисяч росіян, які все ще перебувають в окупованій Росією Україні. Я не кажу, що це (вигнати всіх росіян) не можна зробити. Я просто кажу, що це дуже складне завдання”, – зазначив голова Об’єднаного комітету начальників штабів.

“Але це їхня (українців) мета. Вони, звичайно, мають на це право, це їхня країна. І вони тут на високому моральному рівні”, – додав генерал.

Defense One нагадує, що в листопаді Марк Міллі заявив на пресконференції, що ймовірність того, що Україна поверне Крим і вижене всі російські сили “незабаром”, невисока. Його коментар викликав припущення, що Сполучені Штати тиснули на Зеленського, щоб він домовився з Росією про територіальні поступки.

Тепер Міллі сказав, що Росія “зазнала невдачі” стратегічно, оперативно, “і тепер вони зазнають невдачі також і тактично”. Це сталося після його свідчень Комітету Палати представників Конгресу США з питань збройних сил про те, що ЗСУ розбивають російські війська, частково через погану підготовку та тактику росіян.

Читайте також:
Генерал Міллі заявив, що в Бахмуті воює шість тисяч вагнерівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна