Підготовка до параду: у Москві закриють вхід на Червону площу та до Кремля на два тижні

У столиці країни-агресорки РФ Москві закриють вхід на Червону площу, до Кремля та мавзолею Леніна для відвідувачів. Такі обмеження введуть через підготовку до параду на 9 травня.

Про це інформує пропагандистське інформагентство ТАСС 25 квітня.

Так, у Москві заборонять відвідувати Червону площу протягом двох тижнів, з 27 квітня по 10 травня.

“У зв’язку з підготовкою та проведенням урочистих заходів, присвячених святкуванню 78-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, Червону площу буде закрито для відвідування з 27 квітня по 10 травня 2023 року”, — сказано в повідомленні.

Крім цього, через «підготовку до параду» з 23 квітня по 15 травня відвідувачів не пускатимуть до мавзолею. Також обмежать доступ до Кремля: 7 травня до 13:00, 9 травня — на цілий день.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що у РФ на святкування Дня Перемоги 9 травня приїде з візитом лише один іноземний лідер – президент Киргизстану Садир Жапаров. Разом з тим, у рамках візиту, який пройде у ці дні, передбачається не лише відвідування урочистих заходів, а й переговори диктатора Путіна та лідера Киргизстану.

Парад до 9 травня планують провести не у всіх містах країни-агресорки. Зокрема, у російських Курську та Бєлгороді заявили про скасування військового параду до Дня Перемоги  із “міркувань безпеки”. Таке ж рішення ухвалили і тимчасово анексованому Севастополі.

Читайте також:
Офіційно: Латвія заборонила святкування 9 травня

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна