У Бєлгороді скасували парад на 9 травня

Влада російського Бєлгорода вирішила скасувати традиційний військовий парад на 9 травня.

Про це під час прямого ефіру у “ВКонтакті” повідомив місцевий губернатор В’ячеслав Гладков.

Причиною такого рішення, за його словами, стали побоювання щодо можливого удару ЗСУ.

“Параду не буде, щоб не провокувати супротивника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців у центрі Бєлгорода. Щодо салюту та ходи „безсмертного полку“… Розглянемо це питання, так само, як і святкування 80-річчя прохорівської битви, на найближчому засіданні оперативного штабу”, — заявив Гладков, його цитує НВ.

Він також додав, що рішення щодо інших заходів до річниці «перемоги» у так званій «великій вітчизняній війні» регіональна влада має намір прийняти, “виходячи з оперативної обстановки”.

Таким чином, через рік після повномасштабного вторгнення зневажливе ставлення росіян до українців змінилося на страх перед військовою силою, на яку тепер доводиться зважати навіть під час організації головних свят РФ.

Читайте також:
Попри втрати на війні в Україні, Кремль планує парад перемоги у Москві 9 травня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна