У Курську теж скасували парад на 9 травня

У російському місті Курськ, яке розташоване за 100 кілометрів від українського кордону, скасували парад до Дня перемоги. Так вирішили зробити з міркувань безпеки.

Про це повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт у понеділок, 10 квітня.

Рішення не проводити у Курську парад пов’язане з позицією оперативного штабу регіону, який минулого тижня вирішив посилити «антитерористичні заходи». Про формат проведення акції «Безсмертний полк» Старовойт обіцяє повідомити згодом.

Раніше парад на 9 травня також скасували у Бєлгороді, який розташований за 40 кілометрів від України. Тамтешній губернатор В’ячеслав Гладков пояснив таке рішення небажанням «провокувати противника». А ось чи буде там акція «Безсмертний полк», вирішуватимуть пізніше.
У 2022 році у Бєлгороді не проводили парад військової техніки і військових частин, але від «Безсмертного полку» не відмовлялися. А ось в Курську парад торік був: у ньому пройшли маршем військові, силовики і курсанти.

Читайте також:
У Бєлгороді скасували парад на 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.